Psihoterapie/consiliere psihologica online

 Ce presupune o sedinta de psihoterapie online pe Skype, messenger sau email?

Sedintele online au acelasi plan de desfasurare si aceeasi strategie ca sedintele care se desfasoara in  cabinet si respecta intru totul legislatia in vigoare, normele metodologice de aplicare a legii si cerintele codului deontologic. Acestea se adreseaza persoanelor majore care nu pot sau nu vor sa vina la cabinet din diferite motive, persoanelor greu deplasabile sau nedeplasabile, persoanelor aflate peste hotare sau care locuiesc in zone indepartate unde nu au acces usor la contactul cu un specialist in domeniu. Acest mod de comunicare psihoterapeutica implica o serie de avantaje dar si cateva dezavantaje, acestea fiind prezentate mai jos.

Psihoterapia online nu este recomandata persoanelor diagnosticate cu schizofrenie, depresie severa, persoanelor care au ganduri suicidare sau care doresc sa faca rau altor persoane.

Psihoterapia online se realizeaza prin schimbul de email-uri intre client si psihoterapeut sau cu ajutorul programelor de comunicare Skype (voce + video) sau messenger.

Avantajele psihoterapiei online:

 • puteti beneficia de consiliere/psihoterapie indiferent de locatia la care va aflati;
 • beneficiati de o arhiva de mesaje (in cazul sedintelor pe email);
 • castigati timp prin anularea deplasarii la cabinet;
 • puteti  identifica solutii la problemele dvs. si intr-un alt mod decat vorbind despre ele pentru ca, atunci cand scrieti, va detasati de ele si le vedeti cu alti ochi.

Dezavantajele psihoterapei online:

 • intalnirea fata in fata scoate in evidenta detalii ca: expresia faciala, reactia de moment, tonul vocii, limbajul corpului care sunt mult diminuate in cadrul psihoterapiei online;
 • confuzii in ce priveste sensul situatiei prezentate (mai ales in cazul psihoterapiei pe email);
 • lipsesc siguranta, comoditatea si stabilitatea pe care o confera cadrul terapeutic cu tot ce implica el (terapeutul in persoana, cabinet, fotoliu, etc.);
 • incapacitatea psihoterapeutului de a interveni intr-o situatie de criza;
 • limite legate de tehnologie (pana de curent, semnal slab la internet).

 

Consilierea pe email

Consilierea pe email consta in abordarea, analizarea, monitorizarea si transmiterea unor mesaje care au la baza problemele dumneavoastra. O sedinta de consiliere online pe email se poate realiza in doua moduri si anume:

 • Set de 5 mesaje scurte de maxim 1/3 pagina A4 (font normal) din partea dvs. cu raspuns scurt din partea mea. Plata se face dupa primirea confirmarii din partea mea a includerii dvs. intr-un program de psihoterapie/consiliere. Plata se face integral, pentru intreg setul, dupa primul raspuns catre dvs.; plata unei astfel de sedinte in curs nu se returneaza in cazul in care renuntati pe parcurs la acest gen de consiliere.
 • Ori un mesaj complex de prezentare a problemei dumneavoastra – maxim o pagina si jumatate A4 si un mesaj complex de raspuns din partea mea care, dupa analizarea mesajului, voi aborda situatia prezentata dintr-un punct de vedere specializat astfel incat sa va ajute sa identificati o serie de directii si sa va orientati, cu ajutorul unor teme terapeutice specifice, in rezolvarea dificultatilor pe care le aveti. Primul email de prezentare a problemei care vine din partea dvs. poate avea maxim 3 pagini. Alegerea acestei varinte este echivalenta din punct de vedere a structurii si timpului petrecut cu analiza si prezentarea directiilor de actiune cu psihoterapia la cabinet, de 50 de minute, fapt care presupune ca intre sedinte (mesajul dvs. urmat de raspunsul meu) sa treaca o saptamana. Plata se face dupa primirea confirmarii din partea mea a includerii dvs. intr-un program de psihoterapie si inaintea oricarui raspuns din partea mea.

 

Psihoterapia pe Skype sau messenger

O sedinta de psihoterapie pe Skype sau messenger are o durata de 50 de minute.

Plata se face dupa primirea confirmarii din partea mea a includerii dvs. intr-un program de psihoterapie si inaintea inceperii oricarei sedinte pe Skype sau messenger.

Detalii suplimentare:

 • Pentru ambele tipuri de psihoterapie, inaintea inceperii programului, va voi solicita pe email acordul asupra termenilor de desfasurare a serviciilor de psihoterapie. Emailul meu va contine ca atasament un document cu acesti termeni in acord cu Standardele de calitate in serviciile psihologice publicat de Colegiul Psihologilor din Romania;
 • Sedintele pe email se bazeaza mai mult pe cererea si oferirea consultantei de specialitate, fiind un prim pas in integrarea intr-un program de psihoterapie;
 • In cazul terapiei pe email, raspunsurile mele vor fi transmise in maxim 48 de ore de la primirea mesajului. Daca nu va voi putea oferi mesajele de raspuns in timpul precizat, va voi notifica in maxim 48 de ore despre noua data a primirii raspunsului, data care nu poate depasi cinci zile de la ultimul mesaj al dvs.

Plata serviciilor psihologice

Pentru plata serviciilor psihologice va voi trimite pe email factura proforma si contul bancar in care puteti face transferul. Odata confirmat transferul va voi trimite factura si vom incepe sedinta in formatul agreat.

Cum ma puteti contacta?

Ma puteti contacta pe email la adresa ramona_axenti@yahoo.com sau la numarul de telefon 0742996874.

 

Mai multe detalii  de contact si despre cabinet gasiti in sectiunea contact.


Adresa cabinet: Str. Dristorului, Nr. 1, Bl. A23, Sc. 1, Ap. 2, sector 3 Bucuresti

Write a Comment

Your email address will not be published.

Fenomenul “ghosting” la tineri

Din ce in ce mai des in ultimii ani apare acest fenomen, numit “ghosting”, in special in cazul tinerilor dar nu numai. …

Mitul independentei

Suntem rezultatul actiunilor noastre. Actiunile noastre sunt rezultatul emotiilor pe care le simtim care la randul lor sunt …

Omul “rau” – despre lene, barfa, incompetenta, rautate, agresivitate

“Iar nu si-a finalizat treaba!”, “Ce urat mi-a vorbit, si-a aruncat tot veninul pe mine!”, “Toata ziua nu face …