Evaluare psihologica

Evaluarea psihologica implica identificarea si investigarea factorilor psihologici ce tin de sanatate sau boala psihica, in urma careia rezulta un tablou care prezinta informatii legate de structura afectiva, comportamentala, cognitiva, de convingeri si atitudini, motivatii, modalitati de adaptare, personalitatea persoanei examinate.

In cadrul Cabinetului Individual de Psihologie – Ramona Axenti sunt realizate evaluari psihologice clinice:

  • necesare pentru prezentarea la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, Comisia de Expertiza a Capacitatii de Munca sau pentru aprobarea de medicamente (MMSE, GAFS, QI, Scala Reisberg, testul ceasului etc.)
  • pentru stabilirea QI 
  • in vederea identificarii starii de sanatate mintala sau diferitelor tulburari clinice de natura psihica (depresie, anxietate, agorafobie, stres postraumatic, bulimie, tulburari obsesiv-compulsive, tulburare de panica, tulburari psihotice, abuz de alcool, abuz de medicamente, somatizare, ipohondrie)
  • in vederea identificarii trasaturilor specifice de personalitate 
  • in vederea eliberarii avizelor necesare pentru luarea unui copil in plasament sau adoptie 
  • complexe, la cererea clientului, necesare pentru prezentarea la diverse institutii

Persoanele care vin cu scrisoare medicala de la CMI Danciulescu Delia beneficiaza de sedinte psihologice decontate de CNAS. Decontarea este valabila doar in situatia evaluarii psihologice in scopul eliberarii raportului solicitat de medicul psihiatru. Evaluarea psihologica si eliberarea raportului in alte scopuri este tarifata.


Adresa cabinet: Str. Dristorului, Nr. 1, Bl. A23, Sc. 1, Ap. 2, sector 3 Bucuresti

Fenomenul “ghosting” la tineri

Din ce in ce mai des in ultimii ani apare acest fenomen, numit “ghosting”, in special in cazul tinerilor dar nu numai. …

Mitul independentei

Suntem rezultatul actiunilor noastre. Actiunile noastre sunt rezultatul emotiilor pe care le simtim care la randul lor sunt …

Omul “rau” – despre lene, barfa, incompetenta, rautate, agresivitate

“Iar nu si-a finalizat treaba!”, “Ce urat mi-a vorbit, si-a aruncat tot veninul pe mine!”, “Toata ziua nu face …